De 10 lekkerste Landleven-recepten met rabarber

De 10 lekkerste Landleven-recepten met rabarber

Nadert jouw rabarberoogst uit de moestuin, of ben je gewoon gek op deze heerlijke groente? Met deze 10 recepten geven we je inspiratie om de smakelijkste gerechten met rabarber te maken.

Gestoofde rabarber met aardbeien en steranijs

Gestoofde rabarber met aardbeien en steranijs

Dit is zo’n gerechtje waarbij je vooral werkt met wat je voor handen hebt. 

NAAR HET RECEPT

Lavendelpannacotta met gestoofde rabarber

Lavendelpannacotta met gestoofde rabarber.

Deze lavendelpannacotta met gestoofde rabarber is een heerlijk en prachtig dessert.

NAAR HET RECEPT

Aardbeien-rabarbersmoothie

Aardbeien-rabarbersmoothie

Deze frisse en gezonde smoothie met rabarber en aardbeien is heerlijk op een warme dag.

NAAR HET RECEPT

Rabarberjam met rozemarijn

Rabarberjam met rozemarijn

Ingevroren rabarber is erg geschikt om jam mee te koken. Probeer deze versie eens!

NAAR HET RECEPT

Ouderwetse rabarbertaart met moderne twist

Rabarbertaart met moderne twist

Anne Salden deelt haar moderne versie van het familierecept.

NAAR HET RECEPT

Friszoete rabarbertaart met amandel

Friszoete rabarbertaart met amandel

Deze friszoete taart met rabarber smaakt heerlijk met amandelen erbij.

NAAR HET RECEPT

Rabarcella

Rabarcella

Dieprode rabarber is de ultieme bode van het nieuwe seizoen. Pluk enkele mooie stelen en maak daar rabarberlikeur van. Een heerlijk drankje waarmee je ook later in het jaar kan genieten van de smaak van rabarber.

NAAR HET RECEPT

Zoete rabarberrolletjes

Zoete rabarberrolletjes

Een verrassend recept om heerlijk van te snoepen. Rabarber is een van de makkelijkste en meest dankbare groentes om te verbouwen in de moestuin. Dit frisse receptidee geeft je nieuwe inspiratie.

NAAR HET RECEPT

Rabarbercrumble met amandelschaafsel

Rabarbercrumble met amandelschaafsel

Deze lekkernij is zowel warm als lauw erg lekker. Lekker fris: meng eens een fijngesneden appel door de rabarber.

NAAR HET RECEPT

Crumble met crunchy kruimeltopping

Crumble met crunchy kruimeltopping

Deze heerlijke crumble maak je met een vulling van seizoensfruit, bijvoorbeeld rabarber en aardbei.

NAAR HET RECEPT


Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.