Crème fraîche

Crème fraîche

Zelf Crème fraîche maken met maar twee ingrediënten.
Bereidingstijd: een paar uur.

Dit heb je nodig

  • 200 ml slagroom
  • 2 el boerenkarnemelk

Zo ga je te werk

  • Meng de slagroom met de karnemelk in een kommetje of in een schone jampot. Laat het geheel enkele uren op kamertemperatuur staan. Roer door en kijk of de room dik genoeg geworden is. Zo ja, dan kun je de crème fraîche direct gebruiken of tot gebruik (afgedekt) in de koelkast bewaren. Zo nee, dan laat je de pot nog een paar uur langer op het aanrecht staan.

Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.