Courgette zalmquiche

Courgette zalmquiche

Deze quiche met courgette en zalm kan je gebruiken om een stuk courgette dat over is te verwerken. Of als je in de nazomer kampt met een overschot aan courgettes.
Bereidingstijd: 1 uur

Dit heb je nodig:

  • 1 pakje bladerdeeg
  • ½ courgette, zaadlijsten verwijderd, in blokjes gesneden
  • 1 gekookte en afgekoelde (nieuwe) aardappel
  • 1 lente-uitje, in ringetjes gesneden
  • 2 plakjes gerookte zalm
  • beetje zout en peper
  • 3 eieren
  • 125 ml slagroom of crème fraîche
  • paar takjes verse dille, fijngehakt of geknipt

Zo ga je te werk:

  1. Vet een quichevorm in met een beetje boter.
  2. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien, leg ze op elkaar en rol er met een deegroller een plak van die groot genoeg is om de taartvorm mee te bekleden.
  3. Leg het deeg in de vorm en snijd eventueel overhangend deeg af.
  4. Prik hier en daar met een vork in de bodem.
  5. Verdeel de courgette, de aardappel, de lente-ui en de zalm over de taart.
  6. Klop in een kom de eieren los met de slagroom en roer hier ook zout, peper en dille door.
  7. Giet dit mengsel over de taartvulling.
  8. Bak de quiche in een op 175 graden voorverwarmde oven in ongeveer drie kwartier gaar.
  9. Garneer met een takje verse dille.

Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.