Brownies met framboos
Maak samen met, of voor je moeder deze heerlijk plakkerige brownies met framboos. Versier met viooltjes voor een feestelijke traktatie op Moederdag.
Hoeveelheid: +- 12 stuks
Bereidingstijd: 60 min.
Dit heb je nodig:
- 200 g bloem
- 50 g cacaopoeder
- 2 zakjes vanillesuiker
- 2 tl bakpoeder
- snuf zout
- 250 g boter, op kamertemperatuur
- 250 g suiker
- 5 eieren
- 150 g frambozen (uit de vriezer)
Verder
- browniebakvorm (28 x 18 cm) of springvorm (diameter 25 cm)
Zo ga je te werk:
- Zeef de bloem en de cacao boven een mengkom. Voeg de vanillesuiker, het bakpoeder en zout toe en roer even door elkaar met een garde.
- Meng de boter en de suiker in een keukenmachine tot het mengsel romig en bleek geworden is. Voeg een voor een de eieren toe; wacht tot het eerste ei goed is opgenomen in de boter voordat je het volgende toevoegt.
- Voeg nu het bloemmengsel toe en roer dit met een spatel voorzichtig door elkaar tot een homogeen geheel.
- Giet het deeg in de ingevette bakvorm en verdeel de frambozen over het deeg; deze zullen wat naar beneden zakken.
- Bak de brownies in een voorverwarmde oven op 175 graden. Houd 20 tot 22 minuten aan voor brownies die nog wat plakkerig zijn (dat is eigenlijk de bedoeling!) of 24 tot 26 minuten voor wat meer cakeachtige brownies. Laat het geheel afkoelen in de vorm en snijd dan in vierkantjes.
Tip: Je kunt ook de bakvorm bekleden met bakpapier, in plaats van hem in te vetten. Laat het bakpapier dan aan de zijkanten wat naar boven uitsteken: op die manier til je de koek makkelijk uit de vorm.
Â
Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.