Home > Lekker eten > Bakken > Bladerdeeghapjes met bonen en witte chocolade
Bladerdeeghapjes met bonen en witte chocolade
Lezeres Anneke Bontekoe noemt deze bladerdeeghapjes krôkjes. Maak ze met elke soort gedopte boon die je voorhanden hebt. Met de ingrediënten maak je er 6.
Bereidingstijd: 20 min.
Dit heb je nodig:
- 72 reade krobben of andere bonen
- snufje zout
- ¼ tl bonenkruid
- 6 plakjes roomboterbladerdeeg
- 1 witte crisped rice-chocoladereep
Zo ga je te werk:
- Week de reade krobben een etmaal in water.
- Kook ze met een snufje zout en het bonenkruid gaar.
- Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Rol ze uit tot lapjes van 14 bij 14 centimeter.
- Rasp de chocoladereep.
- Leg op ieder plakje zo’n 15 gram chocoladerasp.
- Bestrijk de randen van het deeg met water.
- Leg op ieder deeglapje twaalf boontjes en strooi er nog wat chocolade over.
- Vouw de lapjes dicht en druk de zijkanten goed aan.
- Bak de broodjes in een voorverwarmde oven ongeveer tien minuten op 175 graden.
- Haal ze uit de oven en strooi er nog een beetje chocoladerasp over.
Door
Klaske Bakker
Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.