Arretjescake met strooigoed
Het heerlijk avondje komt eraan. Deze arretjescake, vol snoepgoed, zal de sint vast en zeker behagen. Dit arretjescake recept is in ongeveer 30 minuten klaar.
Arretjescake is echt een klassiek oer-Hollands recept. Het is makkelijk te maken en je hebt er geen oven voor nodig. Bovendien is het echt een aanrader voor chocoladefans!
Dit heb je nodig voor arretjescake:
- 250 g pure chocolade
- 150 g melkchocolade
- 175 g zachte boter
- 4 el stroop
Voor de vulling:
- 200 g kruid- en/ of pepernoten
- 75 g sinterklaasschuimpjes
- 40 g mini-marshmallows
- 1 el discodip
Zo maak je arretjescake:
- Hak de chocola in grove stukken.
- Smelt de chocola in een pan op matig vuur, samen met de boter en de stroop.
- Hak 150 g van de kruidnoten/pepernoten en 50 g van de schuimpjes in grove stukken.
- Roer deze door de gesmolten chocola, samen met de helft van de mini-marshmallows.
- Zorg dat alle vulling goed bedekt is met chocola.
- Schep de massa in een, met bakpapier beklede, vierkante of rechthoekige bakvorm.
- Druk het mooi plat en verdeel de overgebleven strooisels over het geheel.
- Laat het enkele uren of een nacht uitharden.
- Snij kleine stukjes, want het is behoorlijk machtig.
- Eet smakelijk, geniet van de arretjescake!
Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.