Appeltaart met noten en kweeappelgelei

Appeltaart met noten en kweeappelgelei

Heerlijke appeltaart met noten, kaneel en kweeappelgelei.

Dit heb je nodig:

  • 300 g bloem
  • 100 g suiker, plus 2 el voor de vulling
  • snuf zout
  • 200 g koude boter, in blokjes gesneden
  • 1 losgeklopt ei
  • 1,5 kg appels, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 el kaneel
  • 2 el custardpoeder
  • 5 el kweeappelgelei
  • 200 g ongezouten notenmelange
  • vloeibare honing

Zo ga je te werk:

  1. Meng de bloem, de suiker en het zout en roer de boterstukjes en het ei erdoor. Kneed daarna met koude handen vlot tot een deeg, of gebruik hiervoor een keukenmachine.
  2. Bekleed een springvorm (doorsnee 26 centimeter) met bakpapier. Strooi wat bloem op het werkblad, rol het deeg uit en bekleed de springvorm ermee.
  3. Meng de appelblokjes met 2 eetlepels suiker, de kaneel en het custardpoeder. Doe het mengsel in de beklede springvorm, druk wat aan en houd ongeveer 1 centimeter boven de rand vrij (daar komen de noten na het bakken).
  4. Verwarm de kweeappelgelei in een pannetje tot hij vloeibaar is en bestrijk het appelmengsel ermee.
  5. Bak de taart in ongeveer vijftig minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden, tot de appels zacht zijn en de randen beginnen te kleuren. Laat de taart in de vorm afkoelen.
  6. Verhit een droge koekenpan en rooster op een middelhoog vuur de notenmix. Blijf de noten goed bewegen zodat ze niet verbranden. Voeg een flinke lepel honing toe, genoeg om alle noten te voorzien van een glanzend laagje. Bak de honing kort mee.
  7. Neem daarna de pan van het vuur, verdeel de notenmix over de appeltaart en laat volledig afkoelen.