De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Appeltaart in een potje

Deze eenpersoonsappeltaartjes bak je in hergebruikte jampotjes. Je hoeft niet te kneden of te mengen: de ingrediënten versmelten en bakken in de oven vanzelf tot een heerlijk deegje.
Aantal personen: 6.
Bereidingstijd: 85 min.

De hoeveelheid van de ingrediënten is afhankelijk van het formaat van de jampotjes. Het komt niet zo nauw met de hoeveelheden; kijk zelf naar de potjes en hoeveel er nog bij kan. Deze hoeveelheden zijn genoeg voor ongeveer zes normale jampotjes.

Dit heb je nodig:

 

  • 5-6 appels, afhankelijk van het formaat
  • handjevol hazelnoten
  • eventueel handjevol rozijnen
  • 3 tl kaneelpoeder
  • citroensap
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 250 g suiker
  • snuf zout
  • 100 g roomboter
  • 6 el havervlokken

Zo ga je te werk:

  • Schil de appels en verwijder de klokhuizen. Snijd de appels in blokjes. Vul de potjes tot ongeveer driekwart met stukjes appel.
  • Leg in elke potje wat hazelnoten, wat rozijntjes en een halve theelepel kaneelpoeder en voeg een scheutje citroensap toe.
  • Meng in een kom gelijke delen zelfrijzend bakmeel en suiker en voeg een snuf zout toe.
  • Schep in elk potje ongeveer drie eetlepels van dit mengsel.
  • Leg op elk potje een eetlepel boter en maak het af met een eetlepel havervlokken.
  • Zet de potjes in een ruim bakblik en bak ze een uurtje in de oven op 175 graden.
  • Laat de potjes iets afkoelen en serveer. Extra lekker met slagroom of een bol vanille-ijs!

Meer recepten voor appeltaart

Ouderwetse appeltaart

Ouderwetse appeltaart

Dit recept voor ouderwetse appeltaart is dé klassieker die altijd in de smaak valt. Natuurlijk lekker geserveerd met slagroom. Smullen maar!

NAAR RECEPT

Appeltaart van vergeten appels

Appeltaart van vergeten appels

Zoek voor deze appeltaart appelrassen op die je nog niet kende, zoals Groninger Kroon, Lunterse Pippeling, Brabantsche Bellefleur, Sterappel en Rode Dijkmanszoet.

NAAR RECEPT


Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.