Amandel-bessentaart

Amandel-bessentaart

Zelfvoorzienend en duurzaam leven, terug op haar vertrouwde plek in Stroe. Dat was de beste keuze die Annemarie van der Neer (50) heeft gemaakt. “Het geeft mij een fantastisch gevoel om met mijn eigen dieren te werken en door mijn eigen moestuin en miniboomgaard te lopen. Als ik weer een eigen recept ga maken gebruik ik altijd bloemetjes of bessen uit mijn eigen tuin, daar geniet ik enorm van!” Haar amandel-bessentaart is heerlijk voor bij de koffie of thee of om mee te nemen tijdens een heerlijke picknick.
 


Annemarie van der Neer

Dit heb je nodig

  • 7 eiwitten
  • 360 gr amandelmeel (gemalen amandelen)
  • 150 gr suiker
  • 225 gr zelfrijzend bakmeel
  • 150 gr boter, gesmolten
  • Paar handen vol verse bessen (rode, blauwe en of zwarte) of een potje goede bessenjam van 200 gram

Zo ga je te werk

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Roer in een kom de eiwitten, amandelmeel, suiker, zelfrijzend bakmeel en boter goed door elkaar met een garde.
  • Schep de helft van het amandelbeslag in een ingevette bakvorm (taartring) van 25 cm doorsnee.
  • Beleg de bodem met de bessen of met de bessenjam.
  • Doe het resterende deel van het amandelbeslag op de bessen of de bessenjam.
  • Bak de taart in 40-45 minuten gaar.

Extra tip

Presenteer de taart met wat eetbare bloemen en strooi deze op de afgebakken en afgekoelde taart. Annemarie kiest bijvoorbeeld voor bloemetjes van hondsdraf, komkommerkruid, madeliefjes en oost Indische kers.


Geerte Vierwind
Door
Geerte Vierwind

Met beide handen grijpt Geerte alles aan wat op haar pad komt, niks is voor haar te gek. Haar creativiteit, brede interesse en liefde voor mooie beelden komen goed van pas tijdens haar stage online redactie bij Landleven. Overigens is deze Didamse blondine niet bang haar handen vies te maken! Voor een smakelijk recept, klusje of creatief werk stroopt ze haar mouwen graag op. Verder is ze een verzamelaar. Ze is namelijk verzamelaar van mooie momenten en inspirerende mensen.