Aardappeltortilla met rode ui en knoflook

Aardappeltortilla met rode ui en knoflook

Voor dit gerecht kun je prima gekookte aardappelen die overgebleven zijn van de vorige dag gebruiken. Voorgekookte kant-en-klare aardappelblokjes uit de supermarkt zijn een andere, snelle oplossing.
Bereidingstijd: 20 min.

Dit heb je nodig

  • ca. 600 g gekookte aardappelen
  • 2 el olijfolie
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • enkele takjes verse tijm
  • 5 eieren
  • wat zout en peper

Zo ga je te werk

  1. Snijd de gekookte en afgekoelde aardappelen in blokjes van ongeveer 1 x 1 centimeter.
  2. Bak ze met de olijfolie aan in een koekenpan die ook geschikt is voor de oven.
  3. Maak de ui en de knoflook schoon.
  4. Snijd de ui in kleine blokjes en de knoflook fijn.
  5. Voeg ze toe aan de aardappelen, samen met de blaadjes van de tijm, en laat dit zo’n vijf minuten op een laag vuur bakken.
  6. Klop in een kom de eieren los met voldoende zout en peper.
  7. Giet de eieren over de aardappels en zet de pan nu in een op 175 graden voorverwarmde oven.
  8. Laat de tortilla hier staan tot de bovenkant mooi gestold en gaar is, dit duurt zo’n tien minuten. Keer de tortilla vervolgens om met behulp van een groot bord.
  9. Snijd hem in puntjes en serveer warm of koud. Lekker met een schep chutney.

Klaske Bakker
Door
Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.