Appelspoom

Appelspoom

Een fris nagerecht met appel en prosecco.

Dit heb je nodig:

  • 125 g fijne kristalsuiker
  • 1 dl water
  • 2 citroenen
  • 4 mooie groene appels (Granny Smith)
  • 1 borrelglas Calvados (appel eau de vie)
  • 2 flessen Prosecco of andere mousserende wijn

Zo ga je te werk:

  1. Breng de suiker met het water aan de kook.
  2. Laat de suiker al roerend oplossen en het stroopje vervolgens afkoelen.
  3. Pers de citroenen uit.
  4. Was de ongeschilde appels, dep ze droog, snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis.
  5. Pureer de appels met de calvados, het suikerstroopje en het citroensap in een keukenmachine en wrijf het mengsel door een fijne puntzeef, duw het laatste restje sap er met de bolle kant van een lepel door.
  6. Maak hier ijs van met een ijsmachine.
  7. Schep 1 bolletje ijs in elk glas en schenk er de prosecco over.
  8. Garneer met een schijfje appel.

Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.