Appelkwarkcake

Appelkwarkcake

De appeloogst is in volle gang. De opbrengst kun je verwerken in een taart, appelmoes, koekjes of deze lekkere cake. De kwark in dit recept maakt de cake extra smeuïg.
Bereidingstijd: 1 uur

Dit heb je nodig:

Ingrediënten

  • 200 g volle kwark, op kamertemperatuur
  • 100 g boter, gesmolten en iets afgekoeld
  • 175 g witte basterdsuiker
  • 200 g bloem
  • 3 eieren
  • rasp van 1 citroen
  • 1½ tl bakpoeder
  • ¼ tl zout
  • 3 appels

De kwark in dit recept maakt de cake extra smeuïg

Zo ga je te werk:

Bereidingswijze

  1. Meng de kwark, de boter, de suiker,de  bloem, de eieren, de citroenrasp, het bakpoeder en het zout in een mengkom.
  2. Mix met een handmixer (met de gardes) vlot tot een egaal mengsel. Je hoeft niet heel lang door te kloppen.
  3. Giet het beslag in een ingevette springvorm (doorsnee 24-26 centimeter) met een laagje bakpapier op de bodem.
  4. Schil de appels en verwijder de klokhuizen.
  5. Snijd de appels in acht tot twaalf partjes.
  6. Verdeel de partjes mooi over het beslag.
  7. Bak de cake in een voorverwarmde oven op 175 graden in vijftig tot zestig minuten mooi goudbruin en gaar. Een satéprikker moet er schoon uitkomen.
  8. Laat de cake afkoelen in de vorm en bestrijk naar wens met wat verwarmde abrikozenjam voor een mooi, glanzend laagje

Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.