Alle recepten met peren
Alle recepten met peren: kweeperen, stoofpeertjes, taarten en nog veel meer!
Kruidige peertjes
Een zoet bijgerechtje met peer en citroen
Ingemaakte kweeperen
Een vergeten vrucht voor veel Nederlanders, maar niet voor de plattelandsbewoner die een boom op zijn erf heeft staan: de kweepeer. Keihard en niet lekker om rauw te eten. Meer wél heel smakelijk in dit inmaakrecept!
Kweepeer-appeljam
Kweepeer laat zich goed combineren met andere smaken. Favoriete combinaties zijn die met steranijs, kaneel, piment, vanille en kruidnagel.
Perenjam met vanille
Een goed perenjaar? Kook jam van de peren. Deze perenjam met vanille smaakt heerlijk op een boterham, een scone of bij een kaasplankje!
Peren-kardemomcake met custard
Peren en kardemom zijn een goede combinatie; de kardemom geeft de cake een frisse kruidigheid die ook heel goed past bij peren. Extra speciaal maak je de cake door er zelfgemaakte custard bij te serveren.
Stoofpeertjes met vanille en honing
Een karweitje waar je lekker rustig van wordt: op je gemak een emmer stoofpeertjes schillen. En daarna? Stoven met vanille bijvoorbeeld.
Jam met stoofperen en gluwein
en heerlijk jammetje voor op brood is nooit verkeerd. Maak je eigen jam nu met wat extra pit. Dit recept met gluhwein en stoofperen zal zeker in de smaak vallen bij het (kerst)ontbijt.
Perentaartje met blauwe kaas
Een heerlijk hartig voorgerecht dat prima bij het einde van de zomer past. Combineer de taartjes met een robuuste salade voor een vegetarisch hoofdgerecht.
Kweeperenlikeur
Kweeperen hebben een gunstige invloed op de spijsvertering. Presenteer deze geurige kweeperenlikeur daarom na de maaltijd bij een kopje koffie of thee.
Confituur van peer met gember
Maak deze bijzondere confituur van peer met gember. Volgens bedenkster Madam Confituur is dit de ultieme zentherapie.
Stoofperen in rode wijn
Een heerlijk kruidig bijgerecht.
Tarte tatin met kweeperen
Kweepeer of -appel is een traditionele boerenvrucht die je kunt gebruiken voor smakelijke gerechten. Bijvoorbeeld deze tarte tatin: een omgekeerde taart.
Stoofperen-chutney
Een chutney is heerlijk bij verschillende hoofdgerechten. Bijvoorbeeld bij geitenkaas en kippenbouten. De stoofperenchutney is zelfgemaakt met eigen stoofpeertjes nog lekkerder.
Stoofpeer-mousse
Probeer eens iets anders met je stoofperen. Het perfecte nagerecht: stoofperen-mousse. Een heerlijke toetje voor de koudere dagen. En ook nog een makkelijk te maken.
Hete bliksem van appels en peren
Maak deze overheelijke hete bliksem. Ook lekker met krokant gebakken speklapjes.
Dessertwijn van appel en peer
Bij het wijnmaken verander je vruchtensap eerst in een onappetijtelijke bruisende massa en gaandeweg in helder geestrijk vocht; dat heeft iets magisch. Zelf wijn maken is verrassend eenvoudig en leuk.
Kweeperensoufflè
Een frisse fruitsoufflé met kweepeer.
Traditionele stoofpeertjes
Maak eens ouderwetse stoofpeertjes , met bessensap en specerijen. Het huis gaat er heerlijk van geuren en de peertjes smaken heerlijk bij allerlei gerechten.
Stoofpeertjes
Maak deze overheerlijke stoofpeertjes met kaneel en rode wijn. Hoe je dit doet lees je via onderstaand recept.
Kweepeer gelei
Kweepeergelei is net zoals jam lekker als broodbeleg. Maar je kunt de gelei ook combineren met een kaasplankje of verwerken in een kruidig stoofpotje.
Stoofperentaart
Het is weer eens wat anders: stoofpeertjes in een taart. Lekker met amandelspijs en een romige vulling van crème fraîche. Het proberen waard!