Aardbeien trifle

Aardbeien trifle

Een mooi glas met laagjes koekkruimels, gemarineerde aardbeien en romige zuivel is een leuk toetje voor een zomerse maaltijd. De hoeveelheden voor de aardbeientrifle zijn niet nauwkeurig aangegeven, je kan ze makkelijk zelf bepalen.
Bereidingstijd: 40 min.

Dit heb je nodig:

  • 1 bakje aardbeien
  • 1 pak koekjes
  • 1 fles vlierbloesemsiroop
  • 1 beker hangop, yoghurt of roomkwark

Zo ga je te werk:

  1. Halveer de aardbeien en laat ze een halfuurtje marineren in een scheut vlierbloesemsiroop.
  2. Verkruimel een handvol havermoutkoekjes (bastognekoeken zijn ook erg lekker).
  3. Leg een laagje koekkruimels op de bodem van een mooi glas.
  4. Schep nu een laagje gemarineerde aardbeien in het klas en daarop nar keuze een dikke laag hangop, volle yoghurt of roomkwark.
  5. Maak af met nog een paar koekkruimetjes bovenop.

Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.