Aardappel-zalmsoep

Aardappel-zalmsoep

Een goed gevulde maaltijdsoep is perfect voor deze tijd van het jaar. Niet moeilijk om te maken, wel heerlijk en voedzaam.
Aantal personen: 4.
Bereidingstijd: 40 min. 

Dit heb je nodig:

  • scheut olijfolie
  • 1 prei, in ringen gesneden
  • 1 laurierblaadje
  • 750 ml visbouillon
  • 400 g vastkokende aardappelen, geschild en in blokjes
  • 400 g zalmfilet, in blokjes
  • 200 ml slagroom
  • 1 el boter
  • zout en peper naar smaak
  • verse dille, fijngehakt (eventueel gedroogde dille)
  • 1 citroen, in partjes gesneden

 

Zo ga je te werk:

  • Giet de olijfolie in een pan met een zware bodem en bak de prei zo’n tien minuten zachtjes aan.
  • Voeg dan de bouillon en het laurierblaadje toe en breng het geheel aan de kook.
  • Zet het vuur lager en voeg de aardappelblokjes toe; laat deze een kwartier zachtjes sudderen tot ze gaar zijn. Voeg dan de zalm en de slagroom toe en warm deze ruim vijf minuten mee (laat de soep niet meer koken).
  • Doe vervolgens de boter in de soep en haal de pan van het vuur.
  • Voeg naar smaak zout en peper toe.
  • Serveer met dille en een partje citroen, ook lekker met vers boerenbrood.

Klaske Bakker
Door
Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.