Venkelsoufflé

Venkelsoufflé

Een luchtige venkelsoufflé uit de oven.
Aantal personen: 6.
Bereidingstijd: 60 min.

Dit heb je nodig:

  • 2 venkelknollen
  • 30 g boter
  • 30 g bloem
  • 3 dl melk of bouillon
  • 3 eieren
  • naar smaak zout
  • verder: bakblik of hoge schaal voor in de oven blender

Zo ga je te werk:

  1. Kook de venkelknollen gaar in 10 tot 15 minuten in weinig water met een beetje zout.
  2. Pureer ze met de blender.
  3. Maak ondertussen een mooie bechamelsaus: verhit de boter en roer er de bloem doorheen.
  4. Giet al roerend de melk of de bouillon erdoor en blijf roeren tot er een gebonden saus ontstaat.
  5. Laat de saus 5 minuten zachtjes koken.
  6. Scheid dooier en wit van de eieren.
  7. Roer de venkelpuree en drie eierdooiers door de bechamelsaus.
  8. Klop drie eiwitten in een aparte schaal stijf en spatel ze daarna voorzichtig door de massa.
  9. Verwarm nu de oven voor op 180 graden C.
  10. Schep alles in een ruime beboterde vorm, waarin de soufflé de ruimte heeft om te rijzen.
  11. Plaats de vorm 30 tot 40 minuten onder in de oven.

Klaske Bakker
Door
Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.