Pompoensoep

Pompoensoep

Een heerlijke herfstige soep met pompoen. Tip: wil je de soep graag wat pittiger maken? Een scheut chilisaus geeft het geheel een ‘kick’.
Bereidingstijd: 40 min.

Dit heb je nodig voor deze pompoensoep

  • 1 ui 1 teentje knoflook
  • 1 scheut olijfolie
  • wat zout en peper naar smaak
  • 750 g pompoen, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 laurierblaadje
  • klein bosje tijm
  • 2 bouillontabletten
  • 1 scheut slagroom

Zo ga je te werk

  1. Maak de ui en de knoflook schoon en snijd ze in stukjes.
  2. Doe een flinke scheut olie in de pan en fruit de ui en de knoflook aan met zout en peper naar smaak.
  3. Voeg de pompoen toe en net zoveel water tot alles net onder staat.
  4. Doe de kruiden en de bouillontabletten in de pan en laat het geheel zo’n twintig minuten zachtjes doorkoken.
  5. Haal daarna de laurier en de tijm er weer uit.
  6. Haal de pan van het vuur en pureer met de staafmixer tot je een gladde soep krijgt.
  7. Voeg voor het serveren nog een scheut slagroom of crème fraîche toe en wat fijngesneden verse kruiden.

Tip: wilt je de soep graag wat pittiger maken? Een scheut chilisaus geeft het geheel een ‘kick’.


Klaske Bakker
Door
Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.