Brandnetelsoep met crostini’s

Brandnetelsoep met crostini’s

Als kind was Judith Klappers (52) buiten verschillende heksensoepjes aan het maken. “Mijn soepjes waren nooit eetbaar. Op een gegeven moment wilde ik ze ook kunnen proeven.” Judith begon zich te verdiepen in de natuur en kwam erachter dat je veel meer uit de natuur kunt halen dan je denkt. Haar brandnetelsoep met crostini’s is een favoriet bij velen! 

Dit heb je nodig

Voor 5 liter soep

  • Flinke bak vol jonge brandnetel topjes , echt veel topjes!
  • 10-12 Paddenstoelen bouillon tabletten
  • Ev. Gedroogde paddenstoelen
  • Handje lavas
  • 4 liter water
  • 2 kilo aardappels
  • 4 uien
  • Zeewierstrooisel
  • Geschaafde amandelen
  • Grote pan en soeplepel
  • 10 dunne sneetjes brood
  • Knoflook

Zo ga je te werk

  1. Kook 4 ltr water in de pan met de bouillon tabletten
  2. Schil de aardappels en snijd deze in stukken. Snipper de ui en voeg beide ondertussen bij het water. Laat het bouillon aan de kook komen en 15 min. zacht doorkoken
  3. Kook extra water en giet dit over de brandneteltoppen en laat deze uitlekken
  4. Was de lavas en snijd deze fijn
  5. Snij 10 dunne plakken brood. Smeer ze in met een gehalveerd teentje knoflook en besmeer ze met wat olijfolie
  6. Snij de plakken daarna door midden
  7. Bak de plakken brood in een droge koekenpan, strijk een half teentje knoflook over de bovenkant en leg deze op een mooi bord
  8. Voeg na 10 minuten de brandneteltoppen en de lavas toe aan de soep en laat het nog even kort meekoken
  9. Pureer de soep met een staafmixer  
  10. Schep de soep op een bord en strooi de geschaafde amandelen en het zeewierstrooisel er over heen en serveer met de knoflookcrostini’s

Geerte Vierwind
Door
Geerte Vierwind

Met beide handen grijpt Geerte alles aan wat op haar pad komt, niks is voor haar te gek. Haar creativiteit, brede interesse en liefde voor mooie beelden komen goed van pas tijdens haar stage online redactie bij Landleven. Overigens is deze Didamse blondine niet bang haar handen vies te maken! Voor een smakelijk recept, klusje of creatief werk stroopt ze haar mouwen graag op. Verder is ze een verzamelaar. Ze is namelijk verzamelaar van mooie momenten en inspirerende mensen.