Yoghurtijs met granola en pruimen-kaneelcompote

Yoghurtijs met granola en pruimen-kaneelcompote

Van verse boerenzuivel maak je thuis dit heerlijk frisse en romige yoghurtijs met granola. Een pruimen-kaneelcompote maakt het helemaal af.
Bereidingstijd: 5 uur

Dit heb je nodig:

  • 500 g volle boerenyoghurt
  • 150 g Griekse yoghurt
  • 100 g poedersuiker
  • 1 el citroensap
  • rasp van ½ citroen
  • 200 ml slagroom, lobbig geklopt

Zo ga je te werk

  1. Roer alle ingrediënten behalve de slagroom in een mengkom door elkaar.
  2. Klop in een andere kom de slagroom lobbig. Schep de slagroom bij de yoghurt en roer hem er voorzichtig door zodat het geheel mooi luchtig blijft.
  3. Giet het mengsel in een ruime diepvriesdoos en plaats deze in de diepvries.
  4. Haal de doos er na twee uur uit en klop het ijs op met een staafmixer. Zet de doos weer in de diepvries en klop het ijs na een uur weer op met de staafmixer.
  5. Herhaal dit drie à vier keer tot het yoghurtijs dik genoeg is en een mooie consistentie heeft. 
  6. Serveer de yoghurt met afgekoelde pruimencompote en een klein handje knapperige granola. Een snuf kaneelpoeder maakt het af!

Kijk voor het recept van granola op www.landleven.nl/granola

Pruimen-kaneelcompote

Dit heb je nodig

  • 600 g pruimen of kwetsen
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 1 el honing

Zo ga je te werk

  1. Was de pruimen en ontpit ze.
  2. Snijd het vruchtvlees in grove stukken.
  3. Doe het vruchtvlees samen met de kaneel en de honing in een pannetje en breng het langzaam aan de kook. Voeg eventueel een scheutje water toe zodat het fruit niet aanbrandt.
  4. Laat het geheel zo’n vijf minuten zachtjes koken, tot het fruit kapot is.
  5. Giet de compote in een schaal of schoon potje en laat afkoelen.

Klaske Bakker
Door
Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.