Grutjespap

Een kommetjes warme pap verwarmt en vult de koude mens. Zoals deze grutjespap, met muesli en stroop. Bereidingstijd: 25 min. Dit heb je nodig: 90 g...

Wollige lammetjespap

Een kommetje warme pap verwarmt en vult de koude mens. De gerechten zijn nog net zo simpel en smakelijk als vroeger, maar speciaal voor smulpapen die...

Karnemelkse gortepap

Maak eens ouderwetse gortepap. Serveer op de ouderwetse manier met stroop of suiker. Ook lekker met een snufje kaneel en een rijpe banaan die in grove...

Originele Bircher-muesli

Eigenlijk alle muesli- en cruesli-producten die u tegenkomt in het supermarktschap vinden hun oorsprong in dit recept uit 1900 van de Zwitserse arts...

Aardbeien trifle

Een mooi glas met laagjes koekkruimels, gemarineerde aardbeien en romige zuivel is een leuk toetje voor een zomerse maaltijd. De hoeveelheden voor de...

Ijsjes met aardbei, munt en citroenlimonade

De zomer is weer volop in gang: de warme zon die tussen de bomen op ons neerschijnt; de temperaturen die stijgen; het zwembadwater dat rond je enkels...

Krentjebrij maken

Krentjebrij of watergruwel maakt je met ouderwetse gort en bessensap. Je eet het bij de vla of de yoghurt. Culinair redacteur Klaske Bakker van...