Karnemelkse gortepap

Karnemelkse gortepap

Maak eens ouderwetse gortepap. Serveer op de ouderwetse manier met stroop of suiker. Ook lekker met een snufje kaneel en een rijpe banaan die in grove stukjes gesneden is.
Bereidingstijd: 1 uur

Dit heb je nodig:

  • 80 g gort
  • 40 g bloem
  • snufje zout
  • 1 l karnemelk

Zo ga je te werk:

  1. Was de gort in water en laat uitlekken door een zeef.
  2. Doe de gort in een pan met een dikke bodem en voeg de bloem en een snuf zout toe.
  3. Roer hier scheutje voor scheutje de karnemelk door, zodat je een dikke gladde pap krijgt.
  4. Verwarm de pap op een matig vuur, terwijl je voortdurend roert. Let op: laat de pap niet koken! Na ongeveer 5 minuten gaat de pap zich binden.
  5. Zet het vuur dan op de allerlaagste stand (gebruik het liefst een vlamverdeler) en roer vervolgens nog 5 minuten.
  6. Laat de pap in 45 minuten zachtjes gaar worden. Roer het geheel af en toe nog even door.
  7. Serveer op de ouderwetse manier met stroop of suiker.

Tip: Ook lekker met een snufje kaneel en een rijpe banaan die in grove stukjes gesneden is


Klaske Bakker
Door
Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.