Kabinetpudding

Kabinetpudding

Een klassiek nagerecht met krenten en rozijnen.
Aantal personen: 6.
Bereidingstijd: 35 min.

Dit heb je nodig:

  • 0,25 l room
  • 0,25 l melk
  • 3 eierdooiers
  • 60 g suiker
  • 10 g gelatine
  • 25 g krenten
  • 25 g rozijnen
  • 15 g sukade
  • 30 g zachte biscuits
  • 25 ml marasquin
  • 1 vanillestokje

Zo ga je te werk:

  1. Snijd de sukade in kleine stukjes.
  2. Kook de gewassen krenten en rozijnen even gaar in een klein laagje kokend water.
  3. Roer de suiker door de eierdooiers.
  4. Laat op een laag vuur de melk enige tijd trekken met het vanillestokje.
  5. Giet er vervolgens de room bij en breng het geheel aan de kook.
  6. Meng er de dooiers door en laat het mengsel onder goed roeren op laag vuur binden.
  7. Verwijder het vanillestokje.
  8. Week de gelatine in ruim koud water en druk deze daarna goed uit.
  9. Haal de roommassa van het vuur.
  10. Voeg eerst de gelatine toe en als de massa iets is afgekoeld, de marasquin.
  11. Roer er vervolgens de krenten, rozijnen en sukade door.
  12. Laat de vla dan bijna stijf worden.
  13. Blijf wel af en toe roeren om te voorkomen dat zich een vel vormt.
  14. Vul vervolgens een puddingvorm afwisselend met een laag vla en een laag biscuits.
  15. Zorg er hierbij voor dat de biscuits nergens de rand van de vorm raken, anders komt de pudding niet goed los van de vorm.
  16. Laat de pudding minimaal twee uur in de koelkast opstijven.

Klaske Bakker
Door
Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediƫnten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.