Charlotte russe

Charlotte russe

Een feestelijk nagerecht voor het hele jaar.
Aantal personen: 5.
Bereidingstijd: 20 min (+ 2 uur opstijven).

Dit heb je nodig:

  • 100 g lange vingers
  • 2 eiwitten
  • 2 dl slagroom
  • 10 g gelatine
  • 80 g suiker
  • 1 dl water
  • 0,5 dl marasquin
  • 50 g Franse vruchtjes
  • 60 cm lint

Zo ga je te werk:

  1. Gebruik voor deze pudding een gladde, rechte vorm.
  2. Vet de bodem van de vorm in met olie.
  3. Zet de lange vingers rechtop, tegen elkaar aan, langs de rand.
  4. Haal eventuele kruimeltjes van de bodem af.
  5. Klop de eiwitten stijf.
  6. Klop vervolgens de slagroom stijf en leg deze op het eiwit.
  7. Breng het water aan de kook.
  8. Week de gelatine in koud water en knijp deze daarna goed uit.
  9. Haal het water van het vuur en los de gelatine en de suiker hierin op.
  10. Schenk de marasquin erbij.
  11. Schenk dit mengsel, onder luchtig omscheppen, bij het eiwit en de slagroom.
  12. Laat de schuimige massa vrij stijf worden voor je deze in de puddingvorm schept.
  13. Laat de pudding daarna minimaal twee uur verder opstijven.
  14. Snijd de lange vingers langs de bovenrand van de pudding bij.
  15. Stort de pudding op een mooi bord, strik er het lintje om en garneer de pudding met Franse vruchtjes.

Klaske Bakker
Door
Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.