Vruchtenbowl van Marie-José Mol

Vruchtenbowl van Marie-José Mol

Marie-José Mol: “Dit is mijn vruchtenbowl waar ik in de buurt en bij de familie bekend om sta, en ik ben er ook best trots op. Als basis voor de bowl gebruik ik een pot amaretta plus het sap.”

Dit heb je nodig:

  • 1 pot amaretta plus het sap
  • ca 1 kg verse vruchten (vers of ingevroren)
  • 1 schep boerenjongens
  • 1 scheut rosé

Zo ga je te werk:

  1. Als basis voor de bowl gebruik ik een pot amaretta plus het sap.
  2. Daarna doe ik er diverse vruchten door uit eigen tuin, het liefst vers, maar als dat niet kan uit de vriezer. Meestal zitten er wel aardbeien, frambozen, pruimen, bramen, rode en zwarte bessen, appel en peer in.
  3. Dan maak ik het af met een flinke schep boerenjongens en een scheutje rosé.

Hoe je zelf morellen inmaakt tot amaretta, lees je in Landleven juni 2015.


Klaske Bakker
Door
Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.