Mosterd

Mosterd

Zelf mosterd maken blijkt verrassend simpel. Ook leuk om cadeau te geven.
Bereidingstijd: 30 min.

Dit heb je nodig

  • 100 g mosterdzaad
  • 200 ml witte wijnazijn
  • 1 tl kurkuma
  • 50 g rietsuiker
  • wat zout en peper

Zo ga je te werk

  1. Laat het mosterdzaad een nacht weken in de azijn.
  2. Giet het geheel de volgende dag in een keukenmachine (met sikkelmes) en voeg de overige ingrediënten toe.
  3. Zet de machine aan en laat hem draaien tot de mosterd glad is (duurt wel zeker een minuut of vijf).
  4. Schep de mosterd in een schoon potje en zet hem in de koelkast.

Je kunt de mosterd gelijk eten, maar het is beter twee weken te wachten. De smaak wordt steeds beter. je kunt ook eens variëren met de specerijen de azijn, voor meer variatie.


Klaske Bakker
Door
Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.