Kersenjam

Kersenjam

Een heerlijke jam, waarbij je het beste van het kersenseizoen in een potje vangt! Heerlijk op wit boerenbrood of op een croissantje met roomboter.
Bereidingstijd: 50 min.

Dit heb je nodig:

  • Sap van 1 citroen
  • 30 ml amaretto
  • 500 g geleisuiker speciaal
  • 1 kg verse kersen (ongepit gewicht)

Zo ga je te werk:

  1. Was de kersen en verwijder de steeltjes en de pitten.
  2. Halveer de vruchtjes en doe ze in een ruime pan.
  3. Voeg het citroensap en de geleisuiker toe.
  4. Breng het geheel aan de kook en laat het enkele minuten doorkoken (volg de aanwijzigen op de verpakking).
  5. Draai het vuur uit en roer er dan de amaretto door (Houd je niet van amaretto? Laat deze dan achterwege).
  6. Schep de jam direct in hete, schone jampotten en draai de deksels erop.
  7. Laat de potten rustig afkoelen.

Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.