Ingelegde radijsjes

Ingelegde radijsjes

Carolien Nijland leeft zoveel mogelijk zelfvoorzienend op het Groninger platteland. Samen met haar dochter Annalynn verbouwt ze groentes, houdt ze kippen, geiten en varkens en maakt ze kaasjes van de geitenmelk. Carolien deelt haar favoriete voorjaarsrecepten.

Dit heb je nodig

  • enkele bosjes radijs.
  • 150 ml appelazijn of witte wijnazijn.
  • 150 ml water.
  • suiker of honing, hoeveelheid naar smaak.
  • ½ tl theelepel zout.
  • smaakmakers naar keuze, zoals laurierblad, mosterdzaad, venkelzaad en jeneverbes.
  • schone, droge jampotjes.

Zo ga je te werk

  • Maak de radijsjes schoon en snijd ze in dunne plakjes.
  • Breng de azijn, het water, de suiker of honing en het zout aan de kook. Laat even doorkoken en zet het vuur daarna lager.
  • Schep in elk jampotje een eetlepel van de smaakmakers en vul de jampotjes met radijsplakjes. Druk de plakjes goed aan.
  • Giet het kokende azijnmengsel in de potjes en sluit ze af.
  • Laat minimaal zes weken staan voor gebruik.