Winterpasta met spek, kaas en kool

Winterpasta met spek, kaas en kool

Deze pasta met gestoofde witte kool met spekjes, knoflook en tijm en een flinke hand oude kaas is een makkelijk te maken wintergerecht.

Dit heb je nodig:

  • 30 g boter
  • 100 g gerookte spekjes
  • 3 teentjes knoflook
  • ½ witte kool, in dunne reepjes gesneden
  • paar takjes verse tijm
  • 100 ml witte wijn
  • zout en versgemalen peper
  • 400 g linguine (of spaghetti)
  • 100 g grof geraspte belegen kaas
  • versgeraspte Parmezaanse kaas, ter garnering

Zo ga je te werk:

  1. Verwarm de boter in een pan met dikke bodem en bak op halfhoog vuur de spekblokjes uit. Voeg de knoflook toe en bak even mee. Voeg vervolgens de reepjes kool toe. Bak al roerend even mee. Doe de takjes tijm en een snuf zout erbij en voeg de witte wijn toe.
  2. Laat alles op een laag vuur een kwartier stoven tot de kool lekker zacht is. Controleer af en toe of de kool niet droogkookt.
  3. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bewaar wat van het pastawater als u de pasta afgiet.
  4. Vis de takjes tijm uit het koolmengsel. Meng de gekookte pasta door het koolmengsel; voeg voor de smeuïgheid wat pastawater toe.
  5. Roer de kaas erdoor en laat deze smelten. Breng op smaak met matig zout en flink wat versgemalen peper. Rasp er voor het serveren wat Parmezaanse kaas over.