Spruitjessoep

Spruitjessoep

Spruiten zijn er vanaf oktober tot maart. Een heerlijke herfst en wintergroente die je op veel manieren kan klaar maken. Maar zo at je spruitjes nog nooit: een soep van raapjes in combinatie met spruitjes. Neem er wat stokbrood of zelfgebakken brood bij en smullen maar!
Aantal personen: 6
Bereidingstijd: 30 min.

Dit heb je nodig:

Ingrediënten voor 6 personen

  • Spruiten 400 g
  • Raapjes 200 g
  • Ui 1
  • Verse kervel
  • Gevogeltebouillon 1.5 l
  • Stokbrood 1
  • Boter 1 el
  • Peper en zout

Zo ga je te werk:

Bereiding

  1. Maak de spruitjes schoon en maak een inkerving aan de onderkant. Schil de raapjes en snij ze in de helft. Pel de ui en snij in ringen.
  2. Zet een pot op het vuur met wat boter en laat smelten. Fruit de ui in de hete boter en voeg de raapjes en de spruiten toe. Giet de gevogeltebouillon erbij en kook de groenten gaar in zo’n 15 à 20 minuten, zodat de groenten gaar zijn, maar er nog nét wat beet aan is.
  3. Breng op smaak met peper en zout, werk af met enkele plukjes kervel en serveer er een stukje stokbrood bij.