Herfstschotel met tamme kastanjes

Herfstschotel met tamme kastanjes

Lekkers vanuit de natuur. Tamme kastanjes kun je heel erg goed gebruiken in herfstachtige recepten.

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 50 minuten

Dit heb je nodig:

  • 100 g gedroogde pruimen
  • 100 g gedroogde abrikozen
  • 250 g tamme kastanjes
  • 1 kg pompoen
  • 250 g moesappels
  • 200 g uien
  • 2 el olijfolie
  • naar smaak peper en zout
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 100 g gemengde noten
  • 30 g zonnebloempitten
  • 30 g pompoenpitten

Zo ga je te werk:

  1. Leg de gedroogde pruimen en abrikozen in een kom met warm water en laat ze een half uur weken.
  2. Was de kastanjes, kruis ze in met een mesje en kook ze ongeveer 15 minuten.
  3. Laat ze afkoelen en verwijder de schilletjes.
  4. Schil de pompoen, verwijder de zaden en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  5. Maak de appels en de uien schoon en snijd ze in blokjes.
  6. Verhit in een grote pan wat olijfolie en fruit de uien en appels ongeveer twee minuten aan.
  7. Voeg zout en peper naar smaak toe, samen met de gember- en knoflookpoeder en laat het weer twee minuten bakken.
  8. Voeg dan de rest van de ingrediënten toe, samen met vier eetlepels weekvocht van de gedroogde vruchten. Roer alles goed door en laat de herfstschotel met het deksel op de pan ongeveer een half uurtje stoven.

Tip: Lekker met zilvervliesrijst en een frisse salade.


Klaske Bakker
Door
Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.