Herfstpotje

Herfstpotje

Een herfstige eenpansmaaltijd, ook geschikt voor vegetariërs.
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 45 min.

Dit heb je nodig

  • 600 g krieltjes
  • 200 g sjalotjes
  • 200 g prei
  • 200 g worteltjes
  • 200 g (grot)champignons
  • 20 ml zonnebloemolie
  • 0,6 l groentebouillon
  • 1 tl korianderzaad (pletten)
  • klein bosje krulpeterselie
  • snufje peper en zout
  • 40 ml room

Zo ga je te werk

  1. Schrob de krieltjes, spoel en droog ze.
  2. Verwarm vervolgens de olie, rooster er de geplette korianderzaadjes in en bak hierin de krieltjes enkele minuten aan.
  3. Pel de uien en roer deze door het mengsel.
  4. Laat alles, zonder verder te roeren, een paar minuten garen.
  5. Voeg de gesneden worteltjes toe, bestrooi het geheel met peper en giet er nu zoveel bouillon bij tot alles net onder staat.
  6. Breng de inhoud tegen de kook aan.
  7. Strooi nu de grof gesneden paddenstoelen over de massa, evenals de grof gesneden prei, en laat alles in een gesloten pot een halfuur op een laag vuur sudderen.
  8. Schep tenslotte de fijngesneden peterselie, samen met de room, voorzichtig door de stoofpot. Als je er geraspte oude kaas aan toevoegt, ontstaat een volwaardige vegetarische maaltijd.

Klaske Bakker
Door
Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.