Goulash Hengforden

Goulash Hengforden

Een heerlijk zachtgegaarde Goulash Hengforden met onder andere riblappen, paprika, tomaat, champignon en rode wijn. Lekker te serveren met rijst of aardappelpuree. 

Dit heb je nodig

  • 1 kilo biologische riblappen
  • 30 g braadboter
  • 4 grote uien, geschild
  • 2 rode paprika’s
  • 1 el gewone paprikapoeder
  • 1/2 el gerookt paprikapoeder
  • 3 teentjes gepelde knoflook
  • 1 blik tomaten
  • 300 ml rode wijn 
  • 1 bakje champignons
  • 2 laurierblaadjes
  • enkele takjes tijm
  • peper en zout naar smaak

Zo ga je te werk

1.Haal het vlees een uur van tevoren uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen.
2. Snijd in stukken en braad aan in de boter in een gietijzeren pan.
3. Snijd uien en paprika in stukken.
4. Haal het vlees uit de pan en bak de groenten in het achtergebleven braadvet.
5. Doe de paprikapoeders erbij, knijp met een knoflookpers de knoflook fijn en voeg toe.
6. Roer alles flink door elkaar. Daarna kunnen de bliktomaten en de wijn erbij en breng aan de kook.
7. Voeg het aangebraden vlees toe, de in plakjes gesneden champignons toe plus de laurier en takjes tijm.
8. Breng het geheel verder op smaak met zout en peper.
9. Zet de pan in de oven op 100 graden. In de elektrische oven is het vlees na twee uur gaar. In de restwarmte van een houtoven kan de goulash probleemloos een hele nacht garen.
10. Haal de steeltjes van de tijmtakjes en de laurierbladeren eruit en serveer met rijst of aardappelpuree.