Gehaktbrood met spinazie en mozzerella

Gehaktbrood met spinazie en mozzerella

Gehaktbrood met spinazie en mozzerella! Op een feestje en op een doordeweekse dag… dit gehaktbroodje scoort altijd!
Aantal personen: 6
Bereidingstijd: 1 uur 

 

Dit heb je nodig:

Ingrediënten

  • Gehakt (mager) 800 g
  • Spinazie (vers) 500 g
  • Mozzarella (in plakjes)200 g
  • Ham (ontvette) 200 g
  • Gerookt spek 150 g
  • Olijfolie2 el
  • Peper en zout

Zo ga je te werk:

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170°C. Stoof de spinazie in olijfolie kort aan op een hoog vuur. Kruid met peper en zout en laat goed uitlekken.
  2. Neem een vel aluminiumfolie en strijk het gehakt hierop uit tot een dikte van 0,5 cm. Leg de mozzarellaplakjes op het gehakt. Leg daarop de sneetjes ham en dek af met de uitgelekte spinazie. Gebruik de aluminiumfolie om het gehakt op te rollen tot een roulade.
  3. Neem een bakplaat, bekleed met bakpapier en leg daarop het gerookte spek dakpansgewijs op elkaar. Haal de gehaktrol uit de aluminiumfolie en leg op de spekreepjes, vouw ze rond het gehakt. Zet 40 minuten in de voorverwarmde oven.