Burrata met snij-, tuinbonen en kerstomaatjes

Burrata met snij-, tuinbonen en kerstomaatjes

Deze heerlijke burrata met dubbelgedopte tuinbonen, gegrilde snijbonen en kerstomaatjes, staat niet alleen mooi op tafel, maar is ook een feestje voor je smaakpapillen. Smakelijk eten! Meer zomerse moestuinrecepten vind je in het julinummer van Landleven.
Bereidingstijd: 35 min.

Dit heb je nodig:

  • 3 bollen burrata (een soort mozzarella met romige binnenkant)
  • maaltje tuinbonen
  • handvol snijbonen
  • flinke handvol kerstomaatjes
  • olijfolie
  • zout en peper, naar smaak
  • tijmbloemetjes

Zo ga je te werk:

  1. Haal de burrata uit de koelkast, zodat de bollen wat op kamertemperatuur kunnen komen.
  2. Pluk de tuin- en de snijbonen en de kerstomaatjes het liefst vers uit de moestuin.
  3. Haal de tuinbonen uit hun peulen. Kook de tuinbonen zo’n drie minuten en spoel ze daarna af met koud water.
  4. Haal dan met behulp van een scherp mesje de taaie velletjes van de bonen; nu zijn de tuinbonen dubbelgedopt.
  5. Was de snijbonen en snijd de puntjes er van af. Was ook de kerstomaatjes en snijd ze doormidden.
  6. Leg alle bonen en de tomaatjes in een ruime kom en giet er wat olijfolie over; hussel wat zodat de groentes met een klein laagje olie bedekt zijn.
  7. Zet een (gietijzeren) grillplaat op het vuur en laat deze goed heet worden.
  8. Grill nu in porties de bonen en de tomaatjes, zodat ze mooie grillstrepen krijgen.
  9. Snijd de snijbonen in kleinere stukjes.
  10. Verdeel de groentes over een mooie serveerschaal en leg er ook de burrata op.
  11. Bestrooi met zout en peper naar smaak en wat verse tijmbloemetjes.

Tip: Lekker met enkele plakken zuurdesembrood, die je ook even hebt geroosterd op de grillplaat.


Klaske Bakker
Door
Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.