Siroop voor in de koffie

Siroop voor in de koffie

Maak de koffie extra lekker door er een heerlijke siroop door te roeren! Maak deze siroop zelf door onderstaand recept. Dan wordt elk bakje koffie een genietmomentje. 
Bereidingstijd: 15 min.

Dit heb je nodig:

  • 250 ml water
  • 200 g suiker
  • 1 tl gemalen kaneel
  • Zaadjes van 1/2 vanillepeul (of een scheutje vanille-essence)
  • 1 mespunt gemalen gember
  • 1 mespunt versgemalen nootmuskaat

Bereidingswijze:

  1. Meng het water met de suiker in een pannetje en breng het mengsel al roerend aan de kook.
  2. Laat het drie minuten doorkoken. 
  3. Voeg de overige ingedriënten toe en laat ze kort mee koken. 
  4. Haal de pan van het vuur en laat hem even afkoelen. 
  5. Je maakt van je gewone cappuccino een heerlijk kruidig drankje door per kopje 1 à 2 theelepels van deze siroop toe te voegen.
  6. Bewaar de siroop in de koelkast.

Klaske Bakker
Door
Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.