Appelthee uit eigen tuin

Appelthee uit eigen tuin

Bezig met een lekkere appeltaart? Gooi de appelschillen niet weg. Daar is overheerlijke thee van te trekken. Bij het ontbijt, tussen de middag of na het avondeten: thee kan altijd. Met appels van je eigen erf kun je heerlijke thee maken.

Bereidingstijd: 20 minuten (zonder de maand drogen)

Dit heb je nodig:

  • 1 kg appels van eigen erf
  • naald en stevig draad

Zo ga je te werk:

  1. Maak de appels goed schoon en schil er lange schillen van.
  2. Rijg de schillen aan het garen met behulp van een naald.
  3. Plaats de schillen niet te dicht op elkaar.
  4. Laat de appelschillen een maand drogen op een luchtige en droge plek, bijvoorbeeld een afdak.
  5. Gebruik, om thee te laten trekken, een handvol appelschillen op een liter gekookt water.
  6. Laat de thee vijftien minuten trekken.
  7. Tip: in een goed afgesloten doos kunnen de gedroogde appelschillen meerdere weken bewaard worden, zonder dat zij hun smaak verliezen.

Klaske Bakker
Door
Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediƫnten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.