Zoete stoofkool

Zoete stoofkool

Zoete stoofkool met rode kool, appel en gemberwortel van Vincent Robijn. Een heerlijk gerecht om op een echte herfstdag te serveren met aardappelpuree. 

Dit heb je nodig

  • 1 kleine rode kool
  • 1 uitje
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 appels, bijvoorbeeld goudrenetten
  • verse gemberwortel (2 à 3 cm)
  • 3 kruidnagels
  • 1 steranijs
  • 30 ml appelazijn
  • 30 g suiker
  • zout en peper naar smaak
  • 75 g boter

Zo ga je te werk

1. Snijd de kool in smalle reepjes.
2. Schil en snipper de ui, pel de knoflook en pers fijn.
3. Schil ook de appel en de gember en snijd in stukjes.
4. Doe alles in een gietijzeren stoofpan.
5. Voeg de overige ingrediënten, behalve de boter, toe en roer alles goed door elkaar.
6. Snijd de boter in klontjes en leg die boven op het mengsel.
7. Doe de deksel op de stoofpan en zet hem in de (hout)oven bij zo’n 160 graden.
8. Na twee uur is de kool zacht en zoet gestoofd en klaar om op te dienen.

Lekker met aardappelpuree.