Vijgenjam met chilivlokken

Vijgenjam met chilivlokken

Deze vijgenjam is pittig en zoet en smaakt heerlijk bij (zelfgemaakte) paté of kaas.

Dit heb je nodig:

  • 1 kg verse vijgen
  • 100 ml water
  • 100 ml appeldiksap
  • 1/8 stuk citroen, met schil
  • 1 zakje geleipoeder (Van Gilse)
  • 3 el suiker
  • snuf chilivlokken, naar smaak

Zo ga je te werk:

  • Snijd de vijgen in vieren. Leg ze in een pan en kook ze gaar met het water, het diksap en het citroenpartje.
  • Voeg het geleipoeder toe en kook minimaal één minuut.
  • Verwijder het citroenpartje. Breng op smaak met suiker en chili en pureer of stamp tot een fijn mengsel.
  • Schep de jam in schone potjes, draai de deksels erop en laat op de kop een kwartier afkoelen.

Bewaar de jam voor de zekerheid daarna in de koelkast.