Tabouleh

Tabouleh

Tabouleh is een salade van bulgur met verse tomaten, komkommer en volop groene kruiden uit de moestuin. Een salade die bij iedereen in de smaak valt; ook erg lekker als bijgerecht bij een barbecue.
 

Dit heb je nodig:

Ingrediënten

  • 150 g bulgur
  • 400 g rijpe tomaten
  • ½ komkommer
  • flinke bos platte peterselie
  • klein bosje munt
  • 3 lente-uitjes
  • sap van 1 citroen
  • 5 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • zout en versgemalen peper

Zo ga je te werk:

Bereidingswijze

  1. Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Giet af en laat uitdampen en afkoelen.
  3. Snijd de tomaten en de komkommer in heel kleine stukjes.
  4. Snijd de peterselie, de muntblaadjes en de lente-ui fijn.
  5. Meng alles in een grote schaal door de bulgur.
  6. Meng het citroensap met de olijfolie, de geperste knoflook en zout en peper naar smaak. Roer deze dressing door de salade en serveer.

Tekst en fotografie: Anna Rubingh


Klaske Bakker
Door
Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.