Kweeappelgelei

De pitjes van kweeappels bevatten heel veel pectine. Daardoor kun je er heel goed een gelei van maken. Kweeappelgelei is lekker op toast of met...

Gele linzensoep met winterwortel

Deze gele linzensoep is vullend en vegetarisch. Probeer vandaag nog deze heerlijke linzensoep met winterwortel, knoflook en ui. Dit heb je nodig: 1...

Wildpaté

Maak zelf wildpaté met ganzenborst, lever en vetspek. Dit heb je nodig: 300 g vetspek 225 g lever 450 g ganzenborst 1 ui, kleingesneden 1 teen...

Beef jerky van gans

Beef jerky van gans is gezond en makkelijk zelf te maken. Ook is beef jerky nog een lange tijd lekker en houdbaar nadat je het gemaakt hebt. Dit heb...

Flammkuchen met ganzengehakt

Ganzenvlees is gezond en mager. Met ganzengehakt maak je een heerlijk flammkuchen. Dit heb je nodig: 1 flammkuchendeeg (kant-en-klaar bij supermarkt)...

Ganzen-bitterballen

Ganzen-bitterballen zijn lekker en makkelijk zelf te maken. Ook zijn ze in te vriezen, zodat je op een later moment kan genieten van deze heerlijke...

Vijgenjam met chilivlokken

Deze vijgenjam is pittig en zoet en smaakt heerlijk bij (zelfgemaakte) paté of kaas. Dit heb je nodig: 1 kg verse vijgen 100 ml water 100 ml...

3 kruidenmengsels voor gevogelte

Meng zelf kruiden en specerijen om je vlees mee te kruiden. Deze kruidenmengsels horen bij de beef jerky van gans, uit het oktobernummer van 2022....

Geroosterde groentes met pompoenpitolie

Zelf aan de slag met pompoenpitten? Verwerk ze in baksels of bij de avondmaaltijd voor een gezonde en lekkere toevoeging. Dit heb je nodig: 1 pompoen...

Gevulde boerenpannenkoeken

Dit dun gebakken flensje wordt gevuld met gehakt van de lakenvelder koe en veel groentes en kaas. De lakenvelders grazen op grasland langs de Vecht;...

Dunne gesneden brandrood rund met knolraap

De basis voor dit gerecht is een dungesneden, gemarineerde biefstuk van het brandrode rund, een oersterk ras en levend Sallands cultureel erfgoed. Dit...

Vinaigrette met mosterd en honing

De verhouding van een vinaigrette is één deel azijn en drie delen olie. Wat zelfgemaakte mosterd erbij maakt het extra speciaal. Dit heb je nodig: 50...