Borrelplank uit de moestuin

Maak deze heerlijke borrelplank uit eigen tuin. Heel makkelijk en simpel, want hiervoor heb je maar een paar ingrediënten nodig.  Dit heb je nodig...

Hartige tomatenjam

Heb je deze zomer veel tomaten in de tuin? Probeer dan eens tomatenjam. Deze jam is niet zoet, maar hartig en erg lekker bij kaas, als dipsaus, bij...

Drie generaties koken: kruudmoes

Soms blijven familierecepten achter bij de oudste generatie. Maar niet bij de familie Tuten: oma Mieny, moeder Yvonne en dochter Emma maken met veel...

Huisgemaakte ricotta

Marjolein Breukhoven woont op een boerderij in het Drentse Ruinerwold. Ze werkt er elke dag hard om haar droom waar te maken; zo veel mogelijk van wat...

Bietenspread

Carolien: “Voor deze spread gebruik ik onze eigen bieten en onze eigen kaas. Dat is natuurlijk het allerlekkerste. Maar je kunt ook bietjes kopen bij...

Janny’s ananas-kokos-plaatkoek

Al haar hele leven is oma Janny te vinden in de keuken. De overheerlijke boterkoek, appeltaart en kokosmakaronen zijn een begrip binnen de familie. In...

Maak ambachtelijke mosterd op de Doesburgsche manier

“Doesburgsche mosterd is een begrip door heel Nederland”, vertelt Timon Houwers, eigenaar van de Doesburgsche Mosterd- en Azijnfabriek. Afgelopen...

Sanne’s rabarberjam

In het Noord-Limburgse Beringe telen Luc en Sanne Linders rabarber; geforceerde winterrabarber om precies te zijn. “Winterrabarber wordt binnen in...

Kerstpaté met gevogelte en noten

Maak de paté een a twee dagen voordat u het wilt serveren. Dan zijn de smaken optimaal ingetrokken. Dit recept is goed voor een kilo paté. Dit heb je...

Open tosti met zuurkool

Een tosti op een open vuurtje maken is erg leuk! Let op: laat het vuur niet te hoog worden, dan verbrandt de tosti. Verplaats de tosti naar de rand...

Gebakken polenta met paddenstoelen

Gebakken polenta met paddenstoelen, tijm en belegen kaas. Dit heb je nodig: 2 tl zout 500 g polenta 400 g paddenstoelen (kastanjechampignons of...

Aardappelgratin

Deze gratin heeft laagjes aardappel, zuurkool, gekaramelliseerde ui, spekjes en lekker veel geraspte pittige kaas. Dit heb je nodig: 1 kg vastkokende...