Kruidige meizoentjessalade

Kruidige meizoentjessalade

Meizoentje is een liefelijke volksnaam voor het madeliefje. Veel weilanden zijn in het voorjaar met deze mooie bloemetjes bezaaid. Ze zijn een lust voor het oog, maar zoals dit recept bewijst kun je ze ook culinair gebruiken.

Aantal personen: 2 – 4
Bereidingstijd: 10 minuten

Dit heb je nodig:

  • een handjevol verse jonge slablaadjes
  • een bosje verschillende kruiden (bijv. bieslook, basilicum, munt)
  • een handjevol meizoentjes

Zo ga je te werk:

  1. Pluk verse slablaadjes en jonge blaadjes van bijvoorbeeld spinazie en rode bietjes.
  2. Pluk ook wat bieslook, basilicum, munt en citroenmelisse of wat je in de tuin hebt staan.
  3. Was de sla en de kruiden en droog ze in een slacentrifuge.
  4. Strooi er een klein handjevol versgeplukte meizoentjes over en maak de salade af met een dressing naar keuze.
  5. De meizoentjes smaken licht nootachtig.

Klaske Bakker
Door
Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediƫnten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.