Groene bonensalade

Groene bonensalade

Een frisse zomersalade.
Aantal personen: 6.
Bereidingstijd: 45 min.

Dit heb je nodig:

  • 1 kg tuinbonen
  • 500 g doperwtjes
  • 300 g peultjes
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 4 el olijfolie
  • 2 el (balsamico)azijn
  • 1 el suiker
  • naar smaak zout en peper

Zo ga je te werk:

  1. Dop de tuinbonen en doperwtjes en laat ze ongeveer 10 minuten koken.
  2. Haal de peultjes af en roerbak ze in wat olijfolie gaar.
  3. Bak de ui en knoflook in 5 minuten zachtjes gaar.
  4. Giet de tuinbonen en doperwtjes af en verwijder van de tuinbonen het grijze velletje.
  5. Leg de tuinbonen, doperwten en peultjes in een mooie schaal en overgiet ze met het ui-knoflookmengsel.
  6. Klop een dressing van de overige ingrediƫnten en verdeel deze over de salade.

Klaske Bakker
Door
Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediƫnten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.