Geroosterde groentes met pompoenpitolie

Geroosterde groentes met pompoenpitolie

Zelf aan de slag met pompoenpitten? Verwerk ze in baksels of bij de avondmaaltijd voor een gezonde en lekkere toevoeging.

Dit heb je nodig:

  • 1 pompoen (‘Hokkaido’/’Uchiki Kuri’)
  • 1 knolselderij
  • 2 pastinaken
  • 3 rode uien
  • 1 bol knoflook
  • 4 takjes verse rozemarijn
  • olijfolie
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • handjevol pompoenpitten
  • pompoenpitolie

Zo ga je te werk:

  1. Maak de groentes schoon en schil ze indien nodig. Snijd ze in grove stukken of parten. Laat de bol knoflook heel, maar verwijder losse velletjes en snijd het bovenste stukje eraf.
  2. Meng de groentes op een bakplaat met de rozemarijn en een scheut olijfolie; hussel alles even goed om.
  3. Bestrooi met zout en peper en rooster de groentes in een oven op 200 graden in zo’n drie kwartier tot alles gaar is (laat anders nog wat langer in de oven staan).
  4. De gepofte knoflook kunt u uit de velletjes ‘drukken’ en verdelen over de groentes.
  5. Bestrooi voor het serveren met een handjevol pompoenpitten en een scheutje pompoenpitolie.

Klaske Bakker
Door
Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.