Gepofte aardappel met kip, walnoot en bleekselderij

Gepofte aardappel met kip, walnoot en bleekselderij

Deze gepofte aardappels zijn gevuld met gerookte kip, walnoot en bleekselderij. Serveer er een salade bij en je hebt een volledige maaltijd.
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 2,5 uur

Dit heb je nodig:

  • 4 grote, kruimige aardappels, bijv. Eigenheimer
  • 150 g gerookte kip
  • 1 handvol walnoten
  • 1 stengel bleekselderij
  • 2 el mayonaise
  • 1 el volle yoghurt
  • snuf zout en peper
  • 1/2 tl kerriepoeder
  • 1 tl Engelse mosterd

Zo ga je te werk:

  1. Was de aardappels, maar laat de schil zitten.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  3. Bekleed een ovenschaal met aluminiumfolie en laat aan elke zijkant een stuk aluminiumfolie overhangen.
  4. Leg de aardappels in de ovenschaal en bedek ze met de aluminiumfolie (vouw er een soort pakketje van).
  5. Zet de ovenschaal in de oven en pof de aardappels ongeveer anderhalf uur.
  6. Vouw nu de aluminiumfolie open. Prik de aardappels her en der in met een vork.
  7. Smeer ze in met (olijf)olie en bestrooi ze met (Maldon) zoutvlokken.
  8. Verhoog de oventemperatuur naar 225 graden en zet de aardappels nog een half uur in de oven om een mooi krokant schilletje te krijgen. De oventijd is erg afhankelijk van het formaat van de aardappels. Controleer dus of de aardappels gaar zijn door er even met een mes in te prikken. Nog niet gaar? Laat ze dan langer in de oven staan.
  9. Haal de aardappels uit de ovenschaal en snijd ze kruislings of in de lengte in.
  10. Haal de binnenkant van de aardappels met een vork een beetje los.
  11. Maak een kip-kerriesalade als vulling. Roer daarvoor stukjes gerookte kip, walnoten en wat gesneden bleekselderij in een kom met 2 eetlepels mayonaise, 1 eetlepel volle yoghurt, zout, peper, een snuf kerriepoeder en een klein theelepeltje Engelse mosterd.
  12. Vul de aardappels met deze salade en garneer met extra walnoten en bleekselderij.

Een salade met veldsla maakt deze gepofte aardappels tot een complete maaltijd.


Klaske Bakker
Door
Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediƫnten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.