Gele tomatensoep

Gele tomatensoep

Een soep vol heerlijke groenten zoals wortel, bleekselderij en ui. Normaal gesproken is tomatensoep rood, doordat je deze soep vult met gele tomaatjes wordt het een gele soep. 
Bereidingstijd: 1 uur 15 min.

Dit heb je nodig:

  • 1 winterwortel
  • 2 stelen bleekselderij
  • 1 grote ui
  • 1 teentje knoflook
  • Scheut olijfolie
  • 1,5 l kippen- of groentebouillon
  • 1 kg gele (cherry)tomaten
  • Zout en peper

Bereidingswijze:

  1. Maak de wortel, bleekselderij, ui en knoflook schoon en snijd ze in stukjes.
  2. Giet de olijfolie in een flinke pan en voeg de groentes toe. 
  3. Bak de groentes zo’n tien tot vijftien minuten zachtjes aan en roer ze af en toe om. 
  4. Voeg de bouillon en tomaten toe. 
  5. Breng het geheel aan de kook, zet het vuur weer lager en laat het een kwartier zachtjes doorkoken.
  6. Haal dan de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer tot ze glad is.
  7. Voeg zout en peper naar smaak toe en serveer met wat verse basilicumblaadjes. 
  8. Deze soep is geschikt om in te vriezen, dus je kunt haar makkelijk van tevoren maken.

Klaske Bakker
Door
Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.