Beef jerky van gans

Beef jerky van gans

Beef jerky van gans is gezond en makkelijk zelf te maken. Ook is beef jerky nog een lange tijd lekker en houdbaar nadat je het gemaakt hebt.

Dit heb je nodig:

       500 g ganzenborst
       marinade

  • 50 ml Kikkoman en 70 ml Tamari sojasaus (of 120 ml low-sodium soy sauce, groene Kikkoman)
  • 2 el worchestershiresaus of Thaise vissaus
  • 2 tl versgemalen zwarte peper
  • 1½ tl vloeibaar rookaroma (online te koop)
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl colorosozout
  • ½ tl knoflookpoeder

Zo ga je te werk:

  1. Zet het vlees minimaal twee uur van tevoren in de vriezer. Snijd er dan repen of plakjes van met een dikte van 4 millimeter (dit kan ook met een snijmachine).
  2. Meng alle ingrediënten voor de marinade in een kom.
  3. Pak een platte bak en giet er een beetje marinade in. Leg daar een laag met plakjes vlees op. Giet er weer wat marinade op en leg er weer een laag met plakjes vlees op. Ga door tot het vlees en de marinade op zijn. Doe het deksel op de bak en laat het vlees maximaal 24 uur marineren in de koelkast.
  4. Leg de reepjes op droogrekken en bestrooi met een van de kruidenmengsels.
  5. Droog de reepjes vlees op 70 graden in een droogmachine of oven. Controleer het vlees na twee uur. Kunt u het nog indrukken? Droog dan nog een half uur. Ga door tot het vlees zo droog is dat u bij het dubbelvouwen een grijze vouw ziet, maar dat het vlees nog niet breekt. Meestal is dat na drie uur drogen.

Recept door Aline Huizinga