Sleedoornolijven

Pluk in het najaar sleedoornbessen en maak ze in als een soort olijven. Zo kun je in de lente nog genieten van de smaak van de herfst. In...

pompoenpittensaus

Leah Groeneweg organiseert met haar partner Tim Horneman natuur- en wildplukexcursies in de Drentse natuur. Vanuit Gasselte leren ze deelnemers, van...

Stoere bink

Het brood van Barbara van den Boezem uit Rohel maakte grote indruk op de jury. Haar brood was gebakken van roggemeel in plaats van de gebruikelijke...

Luxe binkjes

Het brood van Barbara van den Boezem uit Rohel maakte grote indruk op de jury van de Broodbakwedstrijd tijdens Landleven Winter: het was een stoer...

Zoete stoofkool

Zoete stoofkool met rode kool, appel en gemberwortel van Vincent Robijn. Een heerlijk gerecht om op een echte herfstdag te serveren met...

Pittige soep

Een lekkere pittige soep van boven het vuur met linzen, kikkererwten, pompoen en wortel. Kom in de herfststemming en warm jezelf lekker op met deze...

Auberginedip

Auberginedip, oftewel baba ganoush, is een klassieker uit het Midden-Oosten waarbij aubergines boven een vuurtje geblakerd worden voordat ze met...

Kip met wijn

Kip met wijn die wordt gestoofd boven een vuurtje. Door paddenstoelen gebakken met knoflook en tijm toe te voegen heb je fantastisch comfortfood. Dit...

Bak zelf focaccia met kruiden en tomaatjes

Bak zelf deze focaccia met verse Italiaanse kruiden, zeezout en tomaatjes. Dit recept van Hester van der Werff is makkelijk en snel te maken. Dit heb...

Tomatensaus maken met Hester

Tomatensaus maken? Hester van der Werff verwerkt de overvloedige oogst uit haar moestuin in de keuken. Vind hier haar recept voor de beste...

Vlierbloesembeignets

Ga mee de natuur in met wildplukker Judith Klappers. Van kinds af aan was Judith in de natuur te vinden en druk met het maken van haar eigen...

Boterbord met gedroogde bloemen

Haal de tuin naar binnen en serveer hem op tafel! Dat kan met dit boterbord versierd met gedroogde bloemen.  Dit heb je nodig 500 g boter, op...