Lekker eten
Op Landleven.nl vind je de lekkerste recepten voor taarten, hoofdgerechten en toetjes. En de beste tips voor inmaken en wecken van o.a. courgettes.
Filter op:
Bakken
Bijgerechten
Drankjes
Hoofdgerechten
Inmaken/wecken
Tips/blogs
Toetjes
Voorgerechten
Lezersrecept: zuurdesembrood
Vorig jaar organiseerde de redactie van Landleven een broodbakwedstrijd. Lezers mochten hun zelfgebakken brood meenemen en laten proeven en keuren...
Kaasfondue recept met dips en tips
Kaasfondue past perfect bij de herfst- en wintertijd! Enkele kazen, een geschikte fonduepan, bijgerechten en fijn gezelschap vormen de perfecte...
Pompoenketchup zelf maken
Met pompoen kun je in de keuken heerlijk variëren. Pompoensoep en pompoenquiche kennen de meeste mensen wel, maar wist je dat je ook zelf...
Verrassende herfstsalade met pompoen en walnoten
Zoek je een smakelijke herfstsalade? Wat dacht je van deze lauwwarme salade met pompoen, spelt, knapperige boerenkool en walnoten? Laat je verrassen...
Broccolisoep recept
Broccolisoep is een klassieker die iedereen kan waarderen. Het is niet alleen lekker, maar ook nog eens gezond en makkelijk te maken. In dit artikel...
Soep maken uit eigen moestuin
Soep is een heerlijk gerecht dat niet alleen voedzaam is, maar ook een geweldige manier om restjes op te maken en duurzaamheid te bevorderen. Wat is...
Pittige soep
Een lekkere pittige soep van boven het vuur met linzen, kikkererwten, pompoen en wortel. Kom in de herfststemming en warm jezelf lekker op met deze...
Brandnetelsoep met crostini’s
Als kind was Judith Klappers (52) buiten verschillende heksensoepjes aan het maken. “Mijn soepjes waren nooit eetbaar. Op een gegeven moment wilde ik...
Knolselderij-kweepeersoep
Maak zelf deze heerlijke knolselderij-kweepeersoep. Deze soep is voedzaam, vullend en vegetarisch. Dit heb je nodig: 1 knolselderij 1 kweepeer 1 grote...
Pittige pastinaaksoep
Heerlijke vullende pastinaaksoep met een pittig tintje. Deze soep is vegetarisch en voedzaam! Dit heb je nodig: 3 pastinaken 1 winterwortel 2 uien 2...
Ossenstaartbouillon met room
Iedereen kent wel de klassieke ossenstaartsoep met een scheutje madeira. In de Sallandse versie wordt de madeira vervangen door Jacoba-kruidenbitter,...
Kippenbouillon
Deze bouillon maakten we met een Souperhen van de Lankerenhof. Deze kip heeft flink wat meer ‘vlieguren’ gemaakt dan een kip uit de reguliere...