Lekker eten
Op Landleven.nl vind je de lekkerste recepten voor taarten, hoofdgerechten en toetjes. En de beste tips voor inmaken en wecken van o.a. courgettes.
Filter op:
Bakken
Bijgerechten
Drankjes
Hoofdgerechten
Inmaken/wecken
Tips/blogs
Toetjes
Voorgerechten
Gravlax met dille
Gravlax is een typisch Scandinavische specialiteit van gemarineerde verse zalm. Het is heerlijk in combinatie met knäckebröd of op knapperige...
De lekkerste paasbrunch-recepten
Zoek je de beste paasbrunch-recepten? Landleven zet ze voor je op een rij! Pasen is de tijd bij uitstek om eens lekker te genieten van een uitgebreide...
Bietensalade met kappertjes, augurk en crème fraîche
Haal de lente in huis met deze bietensalade! Een heerlijke en makkelijke salade van gekookte bietjes die zo klaar is! Probeer het recept ook eens uit....
Aspergesoep
Zin in aspergesoep? Verwerk dan het kookvocht van asperges (bijvoorbeeld van de asperges met ham, ei en hollandaisesaus) tot een heerlijke...
Meringue taart met lemoncurd
Met deze meringue taart met lemoncurd worden de paasdagen echt een feestje! Deze gemakkelijk te maken cake-achtige taart is van binnen lekker smeuïg....
De lekkerste voorjaarssoepen
Een lekker licht soepje past uitstekend bij het voorjaar. Landleven verzamelde daarom onze lekkerste voorjaarssoepen voor je. Eet smakelijk! Soep van...
Dag met een gouden randje
Het leukste van mijn werk is dat het heel persoonlijk is. In het maartnummer vindt u bijvoorbeeld een ontzettend leuk artikel over hoe u zelf yoghurt...
Aardappel-preisoep recept met gerookte ham
Aardappel-preisoep maken, hoe doe je dat? Deze aardappel-preisoep is een stevige gebonden soep en de gerookte hamblokjes maken de soep lekker pittig....
Spakenburgs hart
Een Spakenburgs hart is een grote plaatkoek in de vorm van een hart. Met wit glazuur wordt er een hartenwens op geschreven; de koek wordt daarom vaak...
Sandwichtaart met roomkaas en zalm
Deze sandwichtaart maak je van een groot, rond brood. Je snijdt het brood horizontaal in laagjes en vult de laagjes met roomkaas en zalm. Net als bij...
Desembrood van het Hogeland
Saskia Boesveldt woont met haar partner sinds een aantal jaren in de voormalige pastorie van het kerkje van Westernieland, een klein dorpje op het...
Eierbal recept: zo maak je de perfecte eierbal
Het recept voor eierbal (‘aaierbal’) is wereldberoemd in Groningen. Het hardgekookte ei in ragoutdeeg is van oorsprong een lekkernij uit de snackbar,...